„Nikdo Tě nemá rád, všichni Tě nenáviděj', pos*reš to, usměj se č*ráku ...“

(Bruce Willis - Joe Hallenbeck, Poslední Skaut, „motivační formulka“)

Blog Heavy Zahrádka je podle Vás

pondělí 28. února 2011

Koncert Michala Pavlíčka a Moniky Načeva - 1. září 2007

Dnes se vrátím ještě hlouběji do minulosti a vzpomenu jednoho nevšedního koncertu ...
Letos poslední koncert v šonovském kostele sv. Markéty měl krom tohoto ještě jedno „nej“. Týmu organizátorů okolo p. Pitaše se totiž podařil doslova husarský kousek, když právě sem „nalákali“ fenomén české rockové scény Michala Pavlíčka a zpívající herečku, „femme fatale Divadla Sklep“ a mj. propagátorku holotropního dýchání, Moniku Načeva, což se pochopitelně promítlo i do návštěvnosti; jeden z nejlepších tuzemských kytaristů sem přivedl přes dvě stovky diváků.
Koncert z kazatelny uvedli hlavní organizátor a nový farář. Pan Pitaš zůstal věrný své pověsti chlapa od rány, který si na dlouhé proslovy nepotrpí, a jen stručně představil výše zmíněné účinkující. Ani pan farář nebyl o mnoho výřečnější a pouze zopakoval, že jakožto zástupce katolické církve hodlá podobné projekty i nadále podporovat. Pak už hudební produkci nic v cestě nestálo. Zdejší obecenstvo bylo narozdíl od projekce zfilmovaných „memoárů“ Jana Pelce ... A bude hůř z 3. srpna t. r. velice rozmanité a obsáhlo jak někdejší máničky i jiné příznivce alternativní kultury a hudebníky všech možných hudebních vyznání, tak i „vážené“ občany Broumova a okolí. Kupodivu tato dost nesourodá sešlost vytvořila pro tento koncert vstřícné publikum a to i přesto, že kostel nejen zásluhou svého neutěšeného stavu doslova praskal ve švech a místa kostelních lavicích na všechny nezbyla.
Vystupujícím nelze prakticky nic vytknout. Michal Pavlíček sice obě své kytary, akustickou i elektrickou, zpočátku držel trochu zkrátka, ale to jen kvůli tomu, aby neshodil zastřeným sametovým hlasem Načevy pečlivě budovanou atmosféru. Muzikantských parádiček se obecenstvo dočkalo až v druhé polovině koncertu. V téže době také Načevin odstup ochabl a její hlas se odvážil i do vyšších poloh. Za hodinu a čtvrt po jednom přídavku pak jejich vystoupení skončilo, - toto duo mělo na dnešek domluvenou ještě jednu štací v Hradci Králové - což mě sice trochu zaskočilo, ale na druhou stranu musím říct, že rozhodně nebylo čeho litovat, neboť podobně silný hudební zážitek se místním naskytne opravdu jen málokdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat