„Nikdo Tě nemá rád, všichni Tě nenáviděj', pos*reš to, usměj se č*ráku ...“

(Bruce Willis - Joe Hallenbeck, Poslední Skaut, „motivační formulka“)

Blog Heavy Zahrádka je podle Vás

pondělí 9. března 2015

Protestní benefit ve prospěch Nového prostoru

Asi před půl rokem v důsledku zdanění stoupla cena jednoho výtisku Nového prostoru ze čtyřiceti na padesát korun. Nejenže vzniklý desetikorunový rozdíl bez viditelného užitku připadá státu. Následkem toho bezdomovcům, jejichž přežití závisí rovněž na pouličním prodeji tohoto časopisu, výrazně poklesl odbyt.
Na protest proti tomuto asociálnímu opatření jsem se proto rozhodl stažení svého nového singlu „V noře“ z připravovaného třetího a posledního EP „Sběrné surovosti“, jež pojednává o životě na hraně mezi bytím a nebytím, zpoplatnit deseti korunami a veškerý zisk věnovat právě o. s. Nový prostor.
 Zdůrazňuji, že případným stažením toho singlu nanejvýš vyjádříte svůj nesouhlas se zbídačováním už zbídačených. Chcete-li bezdomovcům skutečně pomoct, můžete buď prostřednictvím finančního daru ve prospěch účtu 3403072379/0800 o. s. Nový prostor, zapojením se do anarchistické iniciativy Food not Bombs, nebo ještě lépe zasadit se o rozsáhlou systémovou změnu, která by předešla dalšímu ožebračování širokých vrstev obyvatelstva.

Žádné komentáře:

Okomentovat